10 rituelen voor de lente

52

De lente komt er weer aan en dat betekent dat er weer ruimte is voor nieuwe rituelen. Sommige rituelen zullen van nature terugkomen, maar het is ook altijd leuk om bewust na te denken over nieuwe rituelen die je wil gaan starten. In dit artikel geven we 10 voorbeelden van lenterituelen om je te inspireren. Geef er vooral je eigen draai aan!

Wil je eerst nog lezen wat rituelen precies zijn en hoe je een ritueel start? Dat kun je hier lezen.

10 voorbeelden van rituelen in de lente

❋ Op een vaste dag in de week naar de boer fietsen om seizoensgroenten te kopen. Onderweg neem je waar welke veranderingen de natuur ondergaat. Staan er al bloemetjes in bloei?

❋ Ieder weekend zelf een nieuw drankje maken. Je kunt bijvoorbeeld zelf ijsthee of kombucha maken.

❋ Ieder kwartaal samen met een vriend(in) een (digitale) workshop volgen, eventueel in lentesferen. Denk aan een workshop bloemenkransen maken of een workshop zelf natuurlijke schoonmaakmiddelen maken.

❋ Op vrijdagen een wandeling naar de bloemist maken om een mooie bos bloemen uit te zoeken. Een mooi ritueel om je weekend mee in te luiden.

❋ Ochtendzwemmen in natuurwater.

❋ De dag beginnen met een kwartier/half uur/uur de moestuin bijwerken.

❋ Een keer per week een uurtje of hele middag lezen op een bankje in de zon. In je eigen tuin of in een park.

❋ Een keer per maand (bijvoorbeeld iedere eerste zondag van de maand) uitgebreid brunchen met het hele gezin, de familie of je beste vriend(in). Iedere maand kan een andere persoon de host zijn en de tafel leuk aankleden. Als dit vanwege pandemie-maatregelen niet kan is het een idee om dit via Zoom te doen, of een picknickbrunch te houden als het weer het toelaat.

❋ Iedere week met de kinderen naar de kinderboerderij en daarna samen wat lekkers bakken.

❋ En natuurlijk hét ritueel dat bij veel personen jaarlijks terugkomt: de grote lenteschoonmaak. Denk er ook aan om eventueel theedoeken, tafelkleden, kussenhoezen en placemats per seizoen aan te passen als je dat leuk vindt. Tijd om de vrolijke kleurtjes van zolder te halen!

Wat zijn jouw favoriete lenterituelen? Deel ze gerust in de reacties zodat anderen geïnspireerd kunnen worden.

Foto door Taryn Elliott.

52 Comments

  1. Willowisp5475418 Reply

    I had Zoe write this portion – the start of Day 2 of her slave adventure. If you wonder how anyone could enjoy this, take note of her comments at the end of the story.(Read Slut Slave for the start of the adventure)Zoe writes:I want you to cum. I can feel the tension in your body and know you are close. You are deep in my throat. Your cock and my face are covered with my saliva. There is no air in my throat, only thick hard cock. I can’t breathe, but I fight down the panic and take it as long as I can. I am still struggling not to pee. You are leaning over me, supporting yourself…
    https://telegra.ph/Slut-Slave—Day-2-09-24

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *