7 rituelen voor de winter

De winter is in volle gang. Voor degenen die graag aan seasonal living doen kunnen de rituelen aangepast worden op het koude seizoen. Sommige rituelen zullen van nature terugkomen, maar het is ook altijd leuk om bewust na te denken over nieuwe rituelen die je wil gaan starten. In dit artikel geven we 10 voorbeelden van winterrituelen om je te inspireren. Geef er vooral je eigen draai aan!

Wil je eerst nog lezen wat rituelen precies zijn en hoe je een ritueel start? Dat kun je hier lezen.

7 voorbeelden van rituelen in de winter

❋ Iedere vrijdag een warme chocolademelk-momentje inlassen om de werkweek symbolisch af te sluiten en het weekend in te luiden.

❋ Een vaste avond in de week omtoveren tot badkamer-avond. Lekker een momentje voor jezelf met bijvoorbeeld een gezichtsmasker en/of haarmasker. Je kunt voor een complete beleving ook de badproducten die je gebruikt aanpassen op het seizoen.

❋ Ieder weekend een andere taart bakken om daar in het weekend van te genieten. Zo staat er ook wat lekkers klaar voor als er bezoek langskomt.

❋ Je kunt fotolijsten in je woonkamer of hal hangen, die je per seizoen vult met (zelfgemaakte) natuurfoto’s.

❋ Een keer per maand, twee weken of week naar de sauna gaan. Lekker opwarmen en het eventueel gebruiken als zelfreflectie-moment.

❋ Eens in de zoveel tijd een kampvuurtje organiseren voor vrienden of familie. Hier kun je allerlei elementen aan vastknopen: iedere keer neemt een ander een lekker drankje mee, gedichten voorlezen, een boekenclub rond het kampvuurtje, muziek maken, verhalen vertellen, enzovoorts.

❋ Iedere week op een vaste dag met je kinderen naar buiten om de natuur te ontdekken. Leuk om daarna te knutselen met dingetjes die jullie in de natuur gevonden hebben.
Wat zijn jouw favoriete winterrituelen? Deel ze gerust in de reacties zodat anderen geïnspireerd kunnen worden.

Foto door Olya Kobruseva.

4 Comments

  1. Danielle Reply

    Super leuk om zo inspiratie op te doen.
    Een van mijn rituelen is altijd een kaarsje aansteken als ik naar bed ga, en dan nog even bij kaarslicht lezen. Zo sluit ik echt bewust mijn dag af!

  2. Julie Reply

    Door direct mijn “werk” outfit te switchen voor iets comfortabeler, is het precies alsof ik de werkdag ook effectief afsluit zonder nog over allerlei dingen/taken na te denken . Kaarsjes aansteken, wijntje drinken en iets lekker eten is natuurlijk ook een fijn ritueel., zowel winter als zomer 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *