Anne Adriana

0

In de Met De Hand Gemaakt Gids verzamelen we ondernemers in Nederland en België die mooie producten met de hand maken. Zo zie je in één overzicht wat voor bijzonders er dichtbij huis verkrijgbaar is. Leuk voor als je op zoek bent naar een cadeautje voor jezelf of een ander! In dit artikel vertelt Anne over haar bedrijf Anne Adriana. Ze droogt bloemen en maakt daar allerlei mooie creaties van.


Wie zit er achter Anne Adriana?
“Ik ben Anne, creatieveling, natuurliefhebber en een grote dierenvriend. Ik woon met mijn vriend, dochtertje, kat en 3 kippen in een klein dorpje tussen Tilburg en Den Bosch. Ik hou van reizen, goede muziek, taart en wandelen in de natuur.”

Hoe is jouw onderneming ontstaan?
“Ik zocht een leuke hobby naast mijn kantoorbaan, iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en waar ik met mijn handen bezig kon zijn. Ik ben een buitenmens en hou van bloemen dus daar wilde ik graag iets mee gaan doen. Ik vond mijn oude bloemenpers en ben gaan experimenteren. Zo ontstonden de kettingen en lijsten. Ik kreeg zo veel leuke reacties van familie en vrienden en dacht toen, hé daar kan ik meer mee gaan doen. En dat was het begin van Anne Adriana.”

Wat is de bestseller in jouw shop?
“Op dit moment zijn dat de bloemenlijsten. Ik denk dat veel mensen graag iets van de natuur in huis willen hebben. Een bos bloemen gaat met een beetje geluk 2 weken mee maar met de bloemenlijsten kan je veel langer van bloemen genieten. Je ziet de bloemen zo ook nog eens op een andere manier. Gedroogd zien ze er vaak toch net wat anders uit en sommige details zie je dan veel beter.”

En welk product mag van jou wel wat vaker besteld worden?
“De productcategorieën die ik aanbied zijn beperkt (lijsten, kettingen en posters) en ik ben erg blij met hoe het met alledrie gaat. Maar zou ik er echt één moeten kiezen dan zijn het de posters. Ik heb deze toegevoegd als alternatief voor de lijsten. De posters verkleuren niet, je kunt ze met een gerust hard in de zon hangen en ze zijn een goedkoper alternatief. Maar ik snap dat de meeste mensen toch liever echte bloemen aan de muur zien.”

Wil je met ons wat delen over hoe je de producten maakt?
“Voor alle producten gebruik ik gedroogde bloemen. Dit zijn voornamelijk bloemen uit eigen tuin. Ik heb hiervoor vaste planten in de tuin en ieder jaar zaai ik ook eenjarige bloemen. Deze bloemen pluk ik en gaan daarna een aantal weken in de bloemenpers om te drogen. Wanneer de bloemen uit de pers komen gebruik ik ze voor de lijsten en kettingen. Voor de lijsten snij ik eerst het glas op maat. De bloemen lijm ik vervolgens op het glas en daarna soldeer ik 2 glasplaten op elkaar zodat je een mooi lijst krijgt. Daarna soldeer ik er nog 2 oogjes aan en bevestig ik een ketting om de lijst op te kunnen hangen. Voor de halskettingen gebruik ik zilverdraad waarmee ik de basis maak. Hierin komt een gedroogde bloem die ik laagje voor laagje bevestig met giethars (resin). Deze laagjes moeten 24u drogen voordat er weer een nieuwe laag op mag, dus daar ben ik wel even mee bezig.”

En vind je het leuk om wat te vertellen over de materialen die gebruikt worden?
“De bloemen die ik gebruik komen uit eigen tuin of pluk ik in de natuur. Dit probeer ik met mate te doen en ik hou er altijd rekening mee dat er ruim voldoende blijft staan voor de bijen en andere dieren die baat hebben bij deze bloemen. Het glas dat ik gebruik voor mijn lijstjes is tweedehands. De posters zijn geprint op papier dat gemaakt is van landbouwafval. Daarnaast probeer ik verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk te hergebruiken en zo min mogelijk plastic te gebruiken. De lijsten pak ik nog wel in bubbeltjesplastic, ik heb helaas nog geen goed en stevig alternatief gevonden maar ook dit probeer ik zoveel mogelijk te hergebruiken.”

Wat hoop je met Anne Adriana te bereiken?
In eerste instantie heel veel mensen blij maken met gedroogde bloemen; dat mensen de natuur in huis halen of om hun nek hangen en er blij van worden. Daarnaast lijkt het me mooi om meer bewustwording te creëren voor lokale en handgemaakte producten. Het is toch veel leuker om iets te kopen van iemand die er veel passie en liefde in heeft gestopt?”

Wat is de leukste herinnering die je hebt aan jouw shop?
“Ik maak zulke mooie herinneringen met mijn bedrijf. Ik ontmoet leuke mensen, heb fantastische klanten, krijg mooie opdrachten en dankbare reacties. En mijn hart maakt een sprongetje als ik een bestelling ontvang. Wat voor mij een mooie mijlpaal was, was het moment dat mijn lijsten in een winkel kwamen te hangen en er binnen een dag ook al een paar lijsten verkocht waren. Je hoopt natuurlijk dat mensen je lijsten leuk vinden maar dat het zo goed ontvangen werd, dat had ik niet durven dromen.”

Wat is de leukste of meest bijzondere review die je tot nu toe ontvangen hebt?
“Ik krijg echt mooie en lieve reacties van mensen. Het is zo leuk als mensen de moeite nemen om je een berichtje te sturen dat ze zo blij zijn met de dingen die ik heb gemaakt, daar ben ik echt heel dankbaar voor. Wat me echt bij blijft zijn de reacties die ik krijg op lijsten die ik heb gemaakt van rouwbloemen. Ik vind dat altijd wel spannend, dit zijn onvervangbare bloemen met veel waarde. Als je dan te horen krijgt dat de lijsten met een lach en een traan ontvangen zijn, dat doet wat met je.”

De kleurrijke producten van Anne Adriana shop je hier.