Brandt Kaarsen

In de Met De Hand Gemaakt Gids verzamelen we ondernemers in Nederland en België die mooie producten met de hand maken. Zo zie je in één overzicht wat voor bijzonders er dichtbij huis verkrijgbaar is. Leuk voor als je op zoek bent naar een cadeautje voor jezelf of een ander! In dit artikel vertelt Giselle over haar bedrijf Brandt kaarsen. Ze maakt heerlijke vegan geurkaarsen.

Wie zit er achter Brandt?
“Ik ben Giselle Habraken en ben woonachtig in Utrecht. Dat is ook waar de studio staat waar de kaarsen van Brandt worden gemaakt!”

En hoe is Brandt ontstaan?
“Ruim 5,5 jaar geleden heb ik een vriendin in New York geholpen met haar kaarsenbedrijf. Dat was vlak voordat ik begon aan mijn baan bij het Van Gogh. Na 1,5 jaar daar gewerkt te hebben heb ik ontslag genomen en ben ik Brandt begonnen. Met goedkeuring van mijn vriendin uiteraard. Wat een verademing!”

Zit er veel werk in het maken van de kaarsen?
“Ja, er gebeurt heel wat in de studio! Eerst bedenk en ontwerp ik nieuwe producten en bestel ik alle materialen die we nodig hebben. In het maakproces worden de kaarsen gegoten, geuren gemengd en wordt alles gestabiliseerd. Daarna worden de producten gelabeld, ingepakt en verzonden. En er moet natuurlijk ook schoongemaakt worden. Elke kaars gaat wel 10 keer door mijn handen voordat het verstuurd wordt naar zijn nieuwe eigenaar.”

Wat hoop je met jouw shop te bereiken?
“Ik hoop dat de kaarsen mooie, fijne, bijzondere of simpelweg gezellige momentjes kunnen bieden in het dagelijkse leven van mijn klanten. Daarnaast hoop ik dat mensen de passie van het ambacht door de kaarsen heen zien en hen dit inspireert om altijd door te blijven gaan en te blijven ontdekken.”

Wat is de bestseller in jouw shop?
De Refill collectie. Dat zijn de theelichtjes waarmee je je Brandt potjes weer kunt vullen.”

En van welk product hoop je dat het in de toekomst vaker besteld gaat worden?
De Apotheek Kamperfoelie. Hoewel dat vooral is omdat het mijn lievelingsgeur is en ik er niet genoeg van kan maken.”

Alle kaarsen die je maakt zijn vegan. Kun je wat vertellen over welke ingrediënten je gebruikt?
“Ik probeer zo duurzaam mogelijke ingredienten te gebruiken en ben altijd bezig met het ontwikkelen van nog betere opties! Ik gebruik 100% sojawas, olien op natuurlijke basis en hergebruikte of herbuikbare verpakkingen. Daarnaast ben ik bezig met een nieuwe collectie, de Nomad Collectie, wat een ode aan Europa wordt. Hiervoor maak ik gebruik van koolzaadwas.”

Wat is de leukste of meest bijzondere review die je tot nu toe ontvangen hebt?
“De meest onroerende mail was die van een vrouw die mijn Jasmijn kaarsen brandden bij het altaar van haar overleden dochter Jasmijn. Het raakte me echt dat mijn kaarsen op deze manier haar dochter kunnen eren.”

De producten van Brandt kaarsen shop je hier.