Fawn Lily Fields

In de Met De Hand Gemaakt Gids verzamelen we ondernemers in Nederland en België die mooie producten met de hand maken. Zo zie je in één overzicht wat voor bijzonders er dichtbij huis verkrijgbaar is. Leuk voor als je op zoek bent naar een cadeautje voor jezelf of een ander! In dit artikel vertelt Tugba over haar bedrijf Fawn Lily Fields. Ze maakt prachtige haarbanden, hoedenbanden en riemen.

Wie zit er achter Fawn Lily Fields?
“Mijn naam is Tugba en ik ben 33 lentes jong. Samen met mijn verloofde en twee kinderen, een dochter en een zoon, wonen we in Amsterdam. Naast Fawn Lily Fields werk ik parttime in het basisonderwijs als leerkracht. Ik geef met heel veel plezier les aan groep 8 in hartje Jordaan. Naast het lesgeven heb ik verschillende hobby’s zoals tekenen, schilderen, piano spelen en natuurlijk naaien. Eigenlijk vind ik alles waarmee ik creatief bezig kan zijn leuk om te doen!”

Hoe is Fawn Lily Fields ontstaan?
Fawn Lily Fields is ontstaan tijden de eerste lockdown periode. Eindelijk had ik de tijd om creatief met mijn handen bezig te zijn. Ik begon met het naaien van kleertjes voor mijn dochter. Toen ik op zoek was naar haarbanden voor kinderen en deze niet kon vinden, besloot ik om zelf unieke haarbanden te maken en hier mijn focus op te leggen. Inmiddels is mijn aanbod flink uitgebreid. Nadat ik veel verzoeken kreeg voor haarbanden voor volwassenen en ook custom made aanvragen voor hoedenbanden en riemen, heb ik deze ook in mijn assortiment opgenomen.”

Wat is de bestseller in de shop?
De riemen voor volwassenen doen het heel goed. Ik maak van ieder model maar een x aantal, zodat ze uniek blijven. Hierdoor kan ik mijn aanbod ook blijven variëren en mijn klanten vaak verrassen met nieuwe modellen.”

Kun je iets vertellen over hoe je de producten maakt?
“Ik maak alles zelf met de hand. Van het tekenen van de patronen, knippen van de stoffen en natuurlijk het naaien van ieder product. De geborduurde banden importeer ik uit India. Daarnaast krijg ik ook veel custom made aanvragen wat ook om de nodige aanpassingen van mijn al bestaande producten vraagt. Soms zitten er ook speciale verzoeken tussen zoals laatst, een custom made guitar strap. Hoe tof is dat!”

Wat is de leukste herinnering die je tot nu toe hebt aan Fawn Lily Fields?
“Het allerleukste vind ik het contact met al mijn klanten. Wanneer iemand een bestelling plaatst maakt mijn hart nog steeds een sprongetje! Klinkt misschien overdreven, maar ik kan het soms nog moeilijk geloven dat mensen echt mijn gemaakte spullen dragen. Ik krijg altijd zulke lieve en enthousiaste berichten over hoe blij mijn klanten met hun aankoop zijn. En wanneer ik dan een foto van hun ontvang waarin ze hun item showen kan ik niet trots genoeg zijn!”

Wat hoop je met je shop te bereiken?
“Ik heb nog een hoop ideeën die ik graag zou willen uitwerken. Dus ik hoop dat ik nog heel lang mensen mag blij maken met de door mij gemaakte items. Uiteindelijk zou ik graag willen dat Fawn Lily Fields een merk wordt met een duidelijk stempel en dat mijn producten direct herkend worden.”

Wat is de leukste of meest bijzondere review die je tot nu toe ontvangen hebt?
“Mijn eerste echte review was meteen heel bijzonder en zo lief: ‘Toen ik een paar maanden terug toevallig op het Instagram account van Fawn Lily Fields terecht kwam, werd ik opslag verliefd. Wat een práchtige haarbanden maakt Tuğba. Niet veel later bestelde ik mijn Marigold haarband waar ik ontzettend blij mee ben. De haarbanden van Fawn Lily Fields worden handgemaakt in Amsterdam, zijn uniek en van hele goede kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen. Hoe leuk om te matchen met je kindje! Naast haarbanden verkoopt Fawn Lily Fields ook mooie riemen en hatbands.

De producten van Fawn Lily Fields shop je hier.