No input, just output week(end)

26


Deze persoonlijke uitdaging is één van onze favorieten. Het is een uitdaging die je hoofd leger maakt en misschien zelfs een berg creativiteit in je naar boven haalt. Tijdens deze uitdaging vermijd je gedurende een zelfgekozen periode alle vormen van input. Je kunt dit een weekend doen, een week, of een paar dagen. Kijk vooral naar wat goed voelt voor jou. En als het je niet bevalt kun je altijd vroegtijdig stoppen.

Op een gemiddelde dag wordt er heel wat informatie in onze hoofden gestopt. Dat gebeurt vaak zonder dat je het in de gaten hebt. Via radio, WhatsApp, social media, boeken, kranten en tijdschriften komen er dingen als weetjes, onjuiste informatie en verschillende stemmingen bij ons binnen. Maar wat als je dat voor een tijdje niet zou hebben? Wat als je even niets binnen laat komen, zodat je ruimte vrijmaakt om dingen uit je hoofd te laten komen? Dat doe je tijdens een no input, just output week(end).

Voordat je begint kun je eens een dag opletten wat voor informatie er eigenlijk allemaal binnenkomt. Zo kun je ook voor jezelf vaststellen wat je wil vermijden tijdens jouw no input, just output week(end). Wat ga je dan juist wél doen tijdens de uitdaging? Vormen van output waar jij op dat moment zin in hebt. Misschien krijg je zin om te schilderen, muziek te maken, schrijven of lekker in de tuin bezig te zijn. Je kunt een boekje klaarleggen zodat je de dingen die blijkbaar in je hoofd vastzaten en nu naar buiten komen, van je af kunt schrijven. De kans is groot dat je je ook op momenten gaat vervelen. En dat is helemaal niet erg, want je af en toe vervelen is goed voor je.

Heb jij deze persoonlijke uitdaging gedaan? Deel hieronder gerust je bevindingen met andere lezers!

Foto door RF._.studio.

26 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *